Om författaren

profilbild En kylig bris i april sveper genom Stockholm stad. Klockan är fyra på morgonen. Gatorna är tomma. En ensam polisbil sveper sakta omkring i området.
Men tystnaden är inte total. I ett sjukhus, fullt av stressade läkare, sjuksköterskor och barnmorskor, håller ett barn på att födas.

Skrik.
Smärta.
Lycka.

Och här sitter jag nu, ett 20-tal år efteråt, i en lägenhet vid en dator i Borås och kliar mig i skägget.

Jag är anställd som ungdomsledare i Borås baptistförsamling Bodakyrkan sedan hösten 2011. Det här är min sista termin, sedan bär det av till Norrköping för att förhoppningsvis utbilda mig bussförare.

© Johan BorgMin tro är en naturlig del i min vardag. Att Jesus dog och uppstod för alla människors skull, för min och din skull, grundar jag mitt liv på. Jag är uppvuxen med kristna föräldrar med kristna traditioner. Kyrkan har alltid funnits där. Jag kan dock inte säga att jag varit kristen hela livet. Det var inte förrän i 10-11 årsåldern jag på allvar började fundera över vilka ”Gud” och ”Jesus” var. Jag hängde mycket på nätet, surfade omkring på Lunarstorm och skaffade mig vänner. Några av dessa lärde mig mer om tron, vad det innebar att vara kristen. Detta kombinerat med fantastiska inspirerande människor i min fysiska närhet gjorde att min kunskap om Jesus och erfarenhet av honom blev större och större.

Jag kan inte peka ut ett speciellt datum och klockslag då jag blev frälst, men i slängarna runt 2004-2005 skulle jag säga att min tro blev riktigt levande – då jag bestämde att jag verkligen ville leva med Jesus. Det handlar inte om någon vaneföreställning. Jag har varit med om så otroligt mycket som omöjligen kan förklaras på andra sätt än med att Gud har haft ett finger med i spelet. Jag ber och saker händer.

När jag inte jobbar hänger jag mycket på Twitter och pysslar med musik. Jag spelar både trummor och dragspel, men piano är mitt huvudinstrument. Utöver det är musikproduktion ett stort intresse. Det blir mest elektronisk musik, men har gjort även gjort många akustiska projekt. Har en sida här med lite blandat material. Jag är också en erfaren DJ. Då går jag under namnet DJ Moenia och har spelat på både studentflak och nattklubbar.

Att köra mountainbike är världens bästa träningsform och adrenalinkick. Bara så du vet.

Annonser

27 thoughts on “Om författaren

 1. Emanuel skriver:

  tjena!
  Mitt namn äar Emanuel Munoz och har flyttat hemm till sverige för ungefäar 7 månader sedan. Jag har varit dj i spanien flera år och älskar elektronisk musik. jag är kristen sen jag föddes… men har varir borta från gud i måååånga år (nästan 10 år i spanien). nu har jag äntligen tagit beslutet att följa jesus hela vägen ut. som sagt älskar jag elektronisk musik och har svårt att hitta bra kristen elektronisk musik. har du några tips?
  förresten i sidan jag ger så kan du höra musik jag gjorde innan jag kom tilbaks till Gud. nu ska jag satsa på att göra elektronisk musik för Gud.
  det vore kul att ha lte kontakt med folk som gillar samma musik som jag och har samma tro.
  Jag fastnade för bloggen näar du nämde protonradio. själv lyssnar jag på det med… och från mitt gamla liv käanner personligen många av dj´s som seplar där och producenter som.. thiefschwarz, guido schneijder, anja schneijder, gui boratto, troy pierce, mathew jonson, phonique, alberto palacios, etc etc

  hadet.. och ursäkta min rostiga svenska.. de är usel.

 2. När det kommer till skitsnack, den allra högsta graden av skitsnack.
  Så kan du inte undgå att slås av förundran, över alla tiders mästare av falska löften och överdrivna anspråk: Religion.
  Fundera på det.
  Den har faktiskt övertygat människor om att det bor en osynlig man uppe i himlen.
  Som håller koll på dig, vad du än gör, varenda minut under varenda dag.
  Och han har en speciell lista med 10 saker han inte vill att du ska göra.
  Och om du gör något av dessa så har han ett ställe, fullt med eld, rök, brinnande och tortyr och ångest. Till vilket han kommer att sända dig för att leva och lida och skrika och gråta för alltid, tills tidens slut!
  Men Han älskar dig.
  Han älskar dig och han behöver pengar! Han behöver alltid pengar!
  Han är allsmäktig, fulländad och vis, men han kan inte hantera pengar!
  Religioner håvar in miljarder dollar, betalar ingen skatt och behöver alltid lite mer.
  Detta är vad jag kallar en bra skitsnackshistoria. Herrejävlar!

 3. micael skriver:

  Hallå!

  Det verkar vara en intressant blogg du har, Johan. Själv skriver jag lite på http://helapingsten.wordpress.com/ men jag har ett litet uppehåll just nu.

  Och hiroshima, den kristendom du beskriver ställer jag mig inte bakom. För det första är det mycket som talar emot att helvetet skulle bestå av en bokstavlig eld (se http://www.blueletterbible.org/faq/don_stewart/stewart.cfm?id=174) för det andra är jag minst lika mycket mot pengainsamlande stormrika personer som du. Läs Nya Testamentet så upptäcker du att dess glasklara budskap är att man inte ska vara rik som kristen. Detta är något rika kristna har försökt tysta ner under århundradenas lopp, men det går inte att förneka att ingen i den första kyrkan var rik, man gav allt överflöd till de fattiga.

  • Johan Borg skriver:

   Hej! Tack du. :)

   Blev lite nyfiken… Vad exakt står anabaptism för?
   Förresten skulle jag vilja tipsa dig om att göra något åt headern. Den röda, lilla texten mot den stora röriga bilden… Svårt att se vad som står där.

   Fridens!

 4. micael skriver:

  Jag har skrivit lite om anabaptismen här: http://helapingsten.wordpress.com/om-den-har-bloggen/

  Där finns även länkar till andra sidor som berättar mer.

  Jo, jag vet, jag står i ett jättedilemma om jag ska ta bort bilden eller inte… :) det är svårt att läsa texten pga av den men samtidigt så säger den så mycket om vad bloggen handlar om.

 5. […] i Bloggrelaterat vid 20:20 av Johan Borg Om Bloggaren-sidan uppdaterad! Nu med bilder och relevantare info. Blir inget Veckans Bibelord innan jag dragit mig […]

 6. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – det här med meningen med livet är ju en omtvistad fråga, verkligen… :idea:

  Själv har jag efter mer än en 68-årad levnad i kött kommit fram till att det är på tok för få som kommer på ”vad det handlar om egentligen” under sin livstid, tyvärr tyvärr… :cry:

  Men i o f s så kan jag ha fel i det – men det tror jag ej alls själv på – hälsar Josef B.

  • Johan Borg skriver:

   Det är det ju minsann. Vad tycker du själv att du kommit fram till är meningen med ditt liv? Det var ett gäng flummiga länkar du kom med där, så det ska bli intressant att se vad du har att säga. :)

 7. Sven skriver:

  Skönt att se att kristendomen inte är helt död bland oss ungdomar i Sverige. Vi på http://dincirkus.wordpress.com/ är kristna, även om det kanske inte märks speciellt mycket.

  • Johan Borg skriver:

   Jesus, död? Bland ungdomar? Aldrig! :D Shit, vad han lever och gör massa bra grejer runt om i hela Sverige hos så många tusen ungdomar, i så många hundra skolor! :D

 8. […] livet med Jesus innebär kommer i ett annat inlägg. Vill du ha svar direkt, kontakta mig, kommentera här under så förklarar jag mer än gärna för dig vad det är som driver mig att […]

 9. Johan Borg skriver:

  Vart bor du?

 10. Sven skriver:

  Jo, de flesta med mig är EFS:are som tycker att Svenska kyrkan är ganska mesig.

 11. alexander skriver:

  Tjena alexander här igen. Jag är den största hårdrockaren i hela skåne. Iron maiden är väl favoritbandet. Här e lite sköna kristna rocklåtar för dig som gillar elektronisk musik (blä) ;) : Petra – Beyond belief, Stryper – to hell with the devil, Petra – Ready willing and able, Petra – underground, Stryper free, Behold the archetype – How great thou art. ENJOY!

 12. Daniel Astgård skriver:

  Hej! Vill bara säga att jad upskatttar din blog. Speciellt din ton gentemot dem som inte håller med dig. Moget, respektfullt och utmanande. Din är debn eenda bloh kag följer nu. Ber om ursökt för stavninggen – fick en ångestsjukdom som gör att jag skakakar mycket. Vill du gensvara är det böst ppå sms. Nummer på eniro.

  • Johan Borg skriver:

   Hej! Tack så hemskt mycket för himla uppmuntrande ord! Du ska bara veta vad det värmer… Det är sådant här som driver mig att fortsätta skriva. Letar upp ditt nummer och får tag på dig där.

   All välsingelse och hälsa,
   Johan Borg

 13. Djävulen är min gud skriver:

  Varför lägger du inte upp mina kommentarer?

 14. Djävulen är min gud skriver:

  I sådana fall trollar du lika mycket som Jag, Jesus hora.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: