För många järn i elden

Jag har ett problem. Jag har för många fritidsintressen. Länge har jag avundats alla ni som vet hur det känns att vara uttråkad och rastlös.

Boredom.jpg

Jag vet inte hur det är. Det finns alltid något som behöver göras eller något jag vill göra. Här kommer en liten lista över saker jag gör eller vill ta upp igen:

 • Vara aktiv och hålla mig uppdaterad på Twitter och intressanta nyhetssajter/bloggar
 • Skriva/producera musik
 • DJ:a
 • Fotografera
 • Köra mountainbike (träna inför Cykelvasan jag är anmäld till)
 • Blogga
 • Driva Veckans Bibelord

Allt det här älskar jag att göra. Det är egentligen inget av det som är bättre än det andra – allt ger en likvärdig grad av tillfredsställelse. Visst är det kul att kunna så mycket och att hålla sig sysselsatt, men det här gör att det blir mycket halvmesyrer. Jag kan inte satsa helhjärtat på något av det eftersom jag inte vill ge upp något av det andra. Dessutom ska man få vardagslivet att fungera och så vill man få in Gud någonstans i allt detta. Frustrationen är enorm.

Jag skriver inte det här inlägget för att söka en axel att gråta ut mot. Jag önskar bara att jag kunde trolla bort mitt intresse för allt ovanstående och behålla ett enda – vilket som helst. Det hade varit så väldigt mycket lättare då. Jag vill bara kunna lägga ner hela min själ i något.

Att jag sedan jobbar i församling, som datorkunnig ungdomsledare, hjälper inte direkt. Där har jag ansvar för kyrkans hemsida, sociala medier och bildtekniken i gudstjänsterna. Ja, förutom att planera aktiviteter och andakter till våra diverse verksamheter, vara med och spela i gudstjänster, sköta statistik och åka runt på en massa planeringsmöten och ekumeniska samlingar vill säga. Allt detta ska klämmas in på 20 timmar i veckan, varav 12 timmar går åt till verksamhet. Allt annat ska hinnas med på åtta timmar i veckan vilket är i princip omöjligt.

Missförstå mig rätt; jag älskar mitt jobb. Men att jobba x antal timmar övertid nästan varje vecka där många kvällar offras, ger mig inte direkt mer tid till fritidsintressen.

Så om du sitter och suckar över hur tråkigt du haft idag,
kom ihåg att jag avundas dig.

Annonser
Taggad , , , , , , ,

5 tankar om “För många järn i elden

 1. Lisa Sandström skriver:

  Uhh, ska du cykla cykelvasan? Då kanske du ser Robin. Lycka till!

 2. Martin skriver:

  Men det är ju det som gör dig till dig. Du skulle inte må bra av att ha tråkigt.

  • Johan skriver:

   Det stämmer kanske, men att ha ett eller två intressen som jag verkligen kunde satsa på, det hade varit skönt. Det blir ju att jag antingen växlar mellan, vilket gör att jag inte kan satsa långsiktigt på något, eller så blir det att jag inte bryr mig om ett visst intresse under lång tid just för att jag vet att jag inte kommer kunna hålla på med det länge. Nackdelen med det är att lusten att göra det inte försvinner. Det fortsätter rycka och dra i den ådran, vilken den nu är, idéer fortsätter bubbla upp. Det är det som är frustrerande.

 3. […] enkelt för mycket tid. Visst, snabbt och lätt var tanken, men det funkar ändå inte. Jag har för många järn i elden för att hinna blogga en gång per […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: