Sunt förnuft vs. Region Skåne

Skånskan skrev igår om att Region Skåne rivit ut alla moderna navigationssystem ur deras ambulanser till förmån för papperskartor.

Poul Kongstad, chef för Region Skånes Prehospitala Centrum, menar att det finns många fördelar med det. Ja, bland annat får ju ambulanssjukvårdarna rita in nya gator på dem och så. Det kan de ju inte göra på deras handdatorer de hade innan! Det är ju jätteroligt att rita!

Pelle Englezon är en annan stjärna i artikeln som menar att det tidigare var ”en stolthet att kunna hitta alla adresser trots att de var nya”. För alla vet ju att stolthet går före människoliv.

Ju mer jag tänkte på det, desto dummare förstod jag att det var. Jag skrev ett mejl till Poul Kongstad för att få veta mer om hur de tänkte på Region Skåne när de fattade det här beslutet.

Jag skrev om det här på Twitter och såg med glädje hur det återtwittrades flitigt. Jag insåg att det kanske finns fler som vill reagera, så jag publicerade mitt mejl via Pastebin och uppmanade folk att mejla Poul med mitt mejl som mall.

Han menar att papperskartor slår Mobitex, det system de tidigare använt. Det avvecklades och stängdes ner nu i årsskiftet. Däremot finns Mobitex Combi kvar, samma system fast det använder det vanliga GPRS/3G-nätet. Läs gärna mer om hur det fungerar här.

Att Region Skåne finner att turistkartor med Nils Holgerssons gås på är mer fördelaktigt än det här övergår mitt förstånd. Det gäller liv och död. Var med och visa ditt missnöje genom att skicka det här mejlet till poul.kongstad@skane.se. Känn friheten att omformulera det. Glöm inte skriva under med ditt namn!

Hej!

Läste artikeln i Skånskan om hur ni ersatt Mobitex med papperskartor. Har du själv läst artikeln? Om inte, klicka på länken i slutet av mejlet och läs vad två ambulanssjukvårdare i regionen tycker om saken. De menar att de är mycket sämre förberedda när de inte längre får information om patienten ifråga och det tar längre tid att ta sig fram. De behöver ju hela tiden referera till en papperskarta för att se att man kör rätt. Med Mobitex får du ju destinationen till platsen rakt in i bilen. Du behöver inte veckla upp någon karta, eller ens försöka knappa in destinationen på en liten skärm.

Ser ni verkligen inte fördelen med detta? Borde inte ambulanssjukvårdarens största prioritet vara att komma fram så snabbt som möjligt? Pelle Englezon hävdade i artikeln att det tidigare var ”en stolthet att kunna hitta alla adresser trots att de var nya”.
Hur i hela världen kan stolthet gå före människoliv?

Tacksam för svar,
DITT NAMN
DIN STAD

Artikeln ifråga: http://bit.ly/V2THJ9

Annonser
Taggad , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: