Dag 1.

Den här terminen kunde inte ha börjat bättre. Vilken dag det har varit… Hjärnan är helt bombarderad med nya intryck och möten med helt nya människor i helt nya sammanhang. Natten innan blev det inte överdrivet mycket sömn. Fyra timmar tror jag bestämt, men jag har ändå klarat mig hela dagen. Det är inte förrän nu jag börjar bli lite seg.

Jag övningskörde hit. Väglaget var inte det bästa, även om det inte var värre än när jag körde hem från Kode, Göteborg i lördags. För det första var det galet halt på vägarna i själva Kode, sedan var det risk för vattenplaning ända hem till Borås. Kan ju säga att jag inte körde över 90 km/h på 110-motorvägen. Det värsta var när man utan förvarning körde rakt in i en skitstor vattensamling som verkligen chockade en.

Moving on!

Kom till skolan lite över nio. Inte en själ i närheten. Jag och pappa ställde in våra grejer i kapprummet och han åkte hem igen. Kom på att jag hade glömt plånboken hemma. Allt förutom plånkan… Jaja, jag ska väl klara mig. Pappa skickade den ikväll, så jag får den antagligen på onsdag.

Inackordering skedde inte förrän 11:00. Som tur var var Lisa, klasskompis från gymnasietiden på Ljud & Bildskolan, på gården. Eller rättare sagt, uppe på sitt rum i hemgården med två polare. Hängde lite med dom, schyssta pojkar. Vi begav oss lite senare ner till Solgården, huset med bäst utsikt över Jönnet och träffade lite andra av hennes vänner, bl.a. hennes nyblivna pojkvän Robin. Käkade snickerskakor och annat göttigt.

De var alla journalistare och GFK:are (Grafisk Form och Kommunikation), vilket betydde att de alla började med lektioner 10:30. 10:40 var jag på väg upp till huvudbyggnaden igen. Nördade Angry Birds fram till 11:04. Incheckningen gick utmärkt. Träffade Mattias Collryd och Axel something-something vid receptionen. Skrev på hyreskontrakt och annat skoj, varpå jag fick passerkort och nyckel till Hemgården. Awesome.

Rummet var mycket större än jag trodde. Dubbel uppsättning garderorder och skitlångt och bra skrivbord. Eget rum. Husen är uppbyggda som följer: Korridor → Dörr → Minihall med kapphängare, spegel, toalett och dusch → två dörrar = två rum. Är granne med Mattias som råkar vara grymt schysst. Packade upp det mesta jag hade med mig med en gång.

Lunch vid tolvtiden. Jag och Mattias hakade på Lisa och hennes polare. Tycker det var rätt fantastiskt att jag hunnit träffa så mycket nytt folk redan första dagen!

13:00 var det samling i Månsalen för alla SVF:are. Riktigt duktigt tjejgäng som spelade lite låtar på piano, bas och trummor.  Fascinerades särskilt av trummisen som hade grym känsla! Anders Andersson, vår rektor, talade. Riktigt skön person. Skrattade gott och skämtade friskt. Hade samtidigt grym koll på allt.

Just det. Lisa delade hall med Amanda som visade sig skulle börja Bibelterminen, så henne har jag också hängt med en del. Jag, Mattias och Amanda som höll ihop mycket under dagen. Efter samlingen skulle vi stackars bibelterminare förflytta oss till Sal 22. Där träffade vi Lars-Bertil ”L-B” Florén och Anders Linsmo, som skulle bli våra lärare, samt resten av vår klass. Jag trodde vi bara skulle bli fem pers utifrån mejlet som skickades ut i fredags som rättade inackorderingsdatumet till detsamma som kursstarten istället för den 11:e som det stod i intagningspappren. Såg alla som det skickades ut till nämligen.

Vi presenterade oss för varandra, bl.a. genom att välja en av många utplacerade bilder som vi skulle associera till oss själva och berätta varför vi valt den bilden och vad den hade med oss som personer att göra. Sedan skulle vi egentligen in i kapellet, men fick gå in i ett litet, litet andaktsrum bredvid istället som var skitkallt. Det blev däremot varmt rätt snabbt.

De som går bibelåret har blivit lite av våra faddrar, fått oss att känna oss riktigt välkomna. :) Efter andakten lekte vi lite med dem. Lite presentationsrundor, ”Med andra ord” och lite annat skoj. :)

Packade upp mina böcker, bäddade sängen och fixade lite innan det var dags för käk. 17:00 var klockan. Efter det bestämde vi oss för att dra ner till Furugården där alla bibelårstjejerna bodde och spela spel. Vi körde ”Go!” hela kvällen fram till halv åtta. Snabbalfapet typ. Halv åtta var det mingel i huvudbyggnaden, innan det vankades musikal.

Cassius vänner kallade sig gruppen som gjort musikalen. Det var det fräckaste jag varit med om. Galet bra musik, bestående av Daniel Fält på piano och Sebastian, del av slagverksgruppen Komodo, som också hade skrivit manus, på xylofon och diverse slagverk. Den var baserad på Aladdin-sagan, men uppspicad med riktigt sköna karaktärer, helt galna skämt och fantastisk interaktion med publiken. Detta i en alldeles underbar blandning. Asså, skådespelarna… vilka talanger! Och så unga!! Huvudrollen, Simon Hansson (?), var 15 år, men sjöng och spelade helt #€%?§&@* BRA! Asså shit, jag saknar ord. Det var så bra och så långt och så fint och romantiskt och roligt och bramusikigt och bara… alldeles underbart. Carl Sandin som Anden förresten. Hur kan man spela som han gjorde… Phew!

Jag tror att alla gick därifrån totalt mind blown. Okej att det kanske skulle vara bra, men så HÄR bra?? Nä, det är så sjukt.

Gick upp på rummet, pratade med mamma och pappa i telefon. De var helt till sig. Sedan väntade Axel och David på mig och Mattias som båda pratade i telefon, för attgå ner till Furu och dricka té hos tjejerna. Det var najs! Först var deras reaktion typ: ”Oj, vad kul att ni kom!” som att vi inte hade snackat om det i entrén efter föreställningen, haha. Men vi hämtade stolar och blev bjudna på både té och mackor. :) Riktigt gött! Fler och fler anslöt och tillslut var halva deras kök fullt med folk. Så najs asså.

Nu väntar sängen. Ska upp lite innan åtta hade jag tänkt för att käka frukost och sedan ha lektion 08:40 i Sal 22. Hoppas på mer information då. Scheman, uppgifter, kurslitteratur, inloggning etc. Guten nacht!

 

Annonser
Taggad , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 thoughts on “Dag 1.

  1. […] Lisas blogg. 22.  En recension från Torpaspelen (numera Torpa Slottsteater) 2008. 36.  Johans blogg. 41.  Bloggen från vårt skidläger förra veckan. 42.  Den här […]

  2. […] började när jag flyttade till Jönköping i våras och gick bibelterminen på SVF. Lärarna där måste lidit av någon slags kopieringsmaskins-fetisch. Vi fick hur mycket […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: