Grym musik och intervju med Expressen (!)

Om det var en bra dag igår så har det varit en FENOMENAL dag idag! Första lektionen vi hade var scenisk produktion. Det är en 100 p-kurs (!) som går ut på att vi ska anordna två evenemang; ett nu i höst och ett i vår. Vi bestämde att vi till vintern anordnar en stor fet fest med DJ’s och lite sköna kringevenemang, målgrupp = högstadie (och uppåt). Jag, Evelina och Sebbe satt och spånade en hel del och fick ett par riktigt bra idéer som definitivt kan bli något! Jag kommer antagligen DJ:a. Skulle varit helt galet roligt.

Till våren, efter att vi tjänat lite på inträdet till festen året innan, kommer vi anordna en liten minifestival med lite schyssta band och gärna något lite större som verkligen drar folk. Möjligtvis kombinerat med någon typ av talangtävling. Men det planerar vi i vår. Ser i alla fall fram emot att fortsätta jobba med festen nu! Kan bli hur häftigt som helst…

https://i2.wp.com/musicland.com.au/_data/docs/casio%20px-320.jpgEfter lunch fick vi tid att spåna på våra projektarbeten. Jag och Evelina gick in och satte oss i studion med det nyinköpta stagepianot. Kom på att jag hade en massa sköna ackordföljder och låtskissar inspelade på mobilen. Så jag plockade fram en som lät bra och som vi började bygga kring. Shit, vad roligt!  Vi kom överens om att det ska vara kristet influerad musik, fastän man kan sjunga om alla möjliga ämnen. Ser verkligen fram emot vart Gud leder oss i detta. :)

Medan vi sitter där som allra bäst och spånar järnet så pirrar det till i fickan. ‘Dolt nummer’ stod det. ”Vad kan det här vara?”, tänkte jag och svarade.

”Hej, mitt namn är Johan och jag ringer från Expressen…”

https://i1.wp.com/www.bannerfactory.se/bilder/logo_expressen.jpgJag trodde inte mina öron! Vad skulle någonsin en reporter från Expressen vilja lilla mig? Jo, så här var det.
Han höll på att skriva en artikel om Svenska Kyrkans bönewebb där du kan be över nätet och be över andras böneämnen. När du skriver ditt böneämne skickas det till någon av landets domkyrkor och tas upp i en gudstjänst där, även om bönen inte läses upp. Och så kan du välja att publicera den på hemsidan.

Att den här Johan kontaktade mig var för att han sökte en kristen persons åsikt om detta. Han sade att han hade hittat mig via Facebook. Det som är lite kul är att han antagligen inte hade hittat mig om jag inte kvällen innan bytt adressen till min Facebook-profil till facebook.com/ungkristenkille (istället för en adress fullt av en massa siffror och konstiga tecken). Han måste ju ha sökt på typ ‘kristen’ eller ‘ung kristen’ eller något för att få upp min profil.

Och att jag ens visste vad han pratade om när han sa ”Svenska Kyrkans bönewebb” är också rätt lustigt, eftersom en kompis bara i förbifarten tyckte jag skulle kika in på den sidan, vilket jag gjorde. Detta bara för ett par dar sedan.

SvK bönewebb

att han dels hittar mig på Facebook och att jag dessutom besökt hemsidan ifråga är som en enda lycklig slump. Jag är emellertid helt övertygad om att Gud förberett detta. Riktigt kul, asså! Och otippat framförallt. Så nu ser ni till att köpa Expressen i morgon så att ni kan få se min vackra nuna tryckt i en av Sveriges största kvällstidningar! It’s a once in a life time opportunity!

Okej. Den kommer komma upp här också. Men ändå.

Annonser
Taggad , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

7 tankar om “Grym musik och intervju med Expressen (!)

 1. Josefine Lande skriver:

  Jag har inte pengar te expressen, så du får jäklaranamma slänga upp den! :P

  I framtiden får du ta Aftonbladet dock, den köper vi alltid hem :P

  • Johan Borg skriver:

   Har du inte pengar till Expressen? Den kostar ju fasen 10 spänn. xD Eller så ber du föräldrarna köpa hem den också. Dom om någon borde ju ha en tia till övers! ;)

   Jo, den kommer upp. :)

 2. Anders skriver:

  Eller så läser man den på nätet. Har man Firefox med AdBlockPlus-tillägget så slipper man reklam och så har man helt plötsligt inte betalat alls. Varken i pengar eller i att ge annonser sin uppmärksamhet. :D

  • Johan Borg skriver:

   Använder det tillsammans med FlashBlock och det gör mig till en lycklig kvällstidningsläsare på nätet. :)
   Grejen är bara, vilket jag skrev i mitt senaste inlägg, att den här artikeln inte kommit upp på deras hemsida. Så dåligt!

 3. Anders skriver:

  Förresten… Vet du vad erat piano är för märke och modell? Själv har jag ett Yamaha DGX-620 som jag är helt nöjd med. :)

  • Johan Borg skriver:

   Om du klickar på bilden på stagepianot kommer du till Casios hemsida. Det är ett PX-320. Riktigt sköna vägda tangenter med hammer action. De inbyggda högtalarna låter rätt bra, men är inget du ställer på podiet. Diggar elpiano-ljuden dock! Saknar modulationshjul.

 4. […] mig själv i Expressen idag! Som förväntat efter intervjun igår. Det blev en grymt bra artikel! Har du tidningen hemma kan du ju bläddra fram till sidan 15 så […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: