Vilket äventyr!

Hemma efter två veckors galet äventyr. Först en oplanerad men mer än lyckad vecka i Berlin. Sedan en lika lång vecka på Hönökonferensen fylld av fantastiska Gudsupplevelser och insikter både för min och Emmas skull. Anteckningsblocket är nerkluddat med värdefulla fraser och bibelord.

Berlin var väldigt lätt att bli kär i. Både jag och Emma vart helt till oss och skulle lätt kunna bo där. Det är en stad där alla olika personligheter accepteras, gatukonsten är ständigt närvarande, där människorna är mycket mer öppna än här i Sverige, och en stad som vars historia är så otroligt spännande och har haft en mycket större inverkan på staden än man kan tro. Berlin är en stad som efter murens fall är som en orolig tonåring som försöker hitta sin plats i världen och prövar på lite allt möjligt. Den är ständigt föränderlig.

https://i0.wp.com/www.equmenia.se/upload/aktuellt_listan%20eq/honokonf_09.jpgOch Hönö… Hönö… Wow. Det är så vackert och det speglar så bra vad som sker på den ön en vecka per sommar. Gud rör sig verkligen över hela ön just då. Det är mycket svårt att vara på ett möte eller ens befinna sig på området utan att på något vis bli berörd av Honom. Det är så sjukt skönt att befinna sig i ett tält med kring tusen pers som enas i sång bara för att visa sin tacksamhet och kärlek till Jesus för allt det Han gjort och det Han gör i våra liv. :)

Och så får man ju lära känna massa sköna människor också. Kan inte bli så himla mycket bättre, asså! Har så mycket att berätta att jag inte vet vart jag ska börja. Och just nu är jag lite för hungrig och upp i varv för att börja prata om nåt av allt jag fått ta del av. Kan i alla fall säga att jag är överlycklig för Emmas skull, för att Han i ett slag svarade både på mina och Emmas böner genom att skicka en ängel, en Guds sändebud i mänsklig kropp till henne. Ett steg på väg till förbättring. Tack Jesus. Jag kan inte uttrycka min tacksamhet nog.

En lovsång som betydde mycket under denna vecka, eller ska jag säga uttryck, har varit ”hosianna”. Hosianna kommer av hebreiskan och betyder ”kom med hjälp!” vilket verkligen varit min bön under en mycket lång tid. Kom med hjälp, Jesus. Och det har han gjort den här veckan. Jag visste att han hade något planerat. Gud är bäst.

Känns konstigt att komma hit hem igen. Men trygghetskänslan och tacksamheten för ett hem och en underbar familj väger över. :) Nu ska jag få i mig färdigpizza och sedan försöka skicka ut Veckans Bibelord. Ha det!

Märkt , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 tankar om “Vilket äventyr!

 1. Mikaela G skriver:

  Göt! Familjen är stört utav allt! Jag vill också göra någon sådan resa någon dag =)

  Bless// Miccan

  • Johan Borg skriver:

   Hej!

   Ja, efter Gud, då. ;) Men viktig är den!
   Det tycker jag absolut du ska göra! Man behöver liksom inte åka så långt för att uppleva något. :) Rekommenderas sjukt starkt!

   Blessings back to ya

 2. Låter verkligen som att du har haft det grymt härligt! Vad kul! :D
  Blessings!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: