Vem rufsar dig i håret?

Har jag sovit något inatt? Nej.

Men solen skiner och jag är på glatt humör! :D Förutom när jag tänker på Berlinresan. Har massa, massa att fixa tills dess. En stor fet tung sten kommer lyftas av mitt bröst when this is over with.

Ska snart med mamma och skjutsa bror min till Resecentrum. Han ska till Öland med ett par polare och chilla i en stuga de hyrt där över helgen. Sen drar jag och mamma och fikar någonstans. Mysigt! När hon frågade om jag ville med blev jag genast lite gladare och lite lättare i sinnet. :)

Tittar ut genom fönstret och ser det stora lönnträdets grenar vaja i vinden. Är det inte lustigt, att vi kan se vinden blåsa men inte ser den? Vi tar det som helt naturligt att: ”Ja, men det där är ju vinden.” när det löven fladdrar. Vi kan känna blåsten i vårt hår och bevittna vindar blåsa upp till orkaner och kasta iväg hus och bilar hundratals meter.

Men vi ser den inte. Hur kan vi veta att den är där? Eller snarare, hur kan vi veta att det är just vind och inte något annat (vad det nu skulle vara)?

björklöv

Så är det att tro på Gud också. Han visar sig aldrig in person. Men vi kan se honom i konsekvenserna av hans existens. Vi kan se Gud röra sig i människor, i underverk och bönesvar. Vi kan känna Gud rufsa om en i håret och om han ville, skulle han kunna kasta iväg hus och bilar hur långt som helst.

Märkt , , , , ,

4 tankar om “Vem rufsar dig i håret?

 1. Notsri skriver:

  Tjenare vilket bra inlägg Johan!!! Detta måste du posta på kyrkforumet…

  …han är som en stilla vind, som vi inte ser, men ändå har han kraften att förgöra städer och byar. Han ger oss svalka i tider av hetta, och låter oss få vila i frid till suset ibland löven.

  • Johan Borg skriver:

   Tack, Simon! Har inte tid att göra det nu, med anledning av mitt resande framöver. Men om du vill kan du posta det på forumet. :)

   Snygga kompletteringar där! Ha det göttans.

 2. Svar: Jag brukar också gråta då jag ser det. Så sorgligt. :(

  Vad fint skrivet, och himla nice bild också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: