Oh, well.

Okej, batteriet i kameran är försvunnet och tröjan är redan skitig. Haha. ^^ Får ta det någon annan gång.

Sitter nu och funderar på vad jag ska skriva i Veckans Bibelord… Känns som jag berört de flesta ämnen snart alltså.

Har inte så himla mycket att skriva så jag skänker er ett härligt YouTube-klipp:

6 tankar om “Oh, well.

 1. Notsri skriver:

  Har sett filmen förut, och jag är inte för ateism, eller snarare Big Bang och Evolutionen, som de talar om här – MEN… jag gillar inte kreationisternas sätt att behandla vetenskapen, för de försöker bara dumförklara den, men det slutar med att de själva ser dumma ut. Som sagt, jag är inte för Evolutionen, men jag förstår den. Och så som de förklarar, att allting bara dök upp ut ingenting, ger dem bara stämpeln av att ”kristna kan ingenting om vetenskap”… vilket även drabbar oss andra.

  • Johan Borg skriver:

   Tjena, Notsri!

   Okej. Men jag är lite nyfiken, hur tror du man anser – som evolutionist – att allting kom till?

   • Notsri skriver:

    Tja, det är ju som man säger, att ”allt kom från ingenting”, men man måste förklara att de räknar med oändligt mycket tid… alltså tiden är inte begränsad, så chansen för att det skulle kunna bildas människor och en jord är mycket mycket liten, men med oändlig tid kommer det någon gång att ske… alltså, rent matematiskt låter allt detta bra – men det stämmer inte! :)

 2. Johan Borg skriver:

  Läste, jag tror det var ur Mats Moléns ‘Vårt ursprung?’, om en framstående fransk sannolikhetsforskare som påstått att när sannolikheten sjunkit till en viss grad så inträffar det helt enkelt inte. Oberoende på hur mycket tid du ger det. Skapandet av inget ur intet var ett sådant exempel.

  Tror jag förstår vad du menar, men i det här fallet är det bara så absurt – även ur en vetenskaplig synvinkel – att på sättet de presenterar detta i den här videon inte gör något. Hur skulle man annars göra det? Vart anser du arrogansen ligga i det här klippet?

 3. Notsri skriver:

  Njaa… det är inte i detta klippet, direkt, men jag har sett några filmer med dessa personer och de använder sig av samma teknik var eviga gång:

  ”Ser du den här xxx ? Vet du om att det inte finns en designer, det fanns inga byggare som byggde den, utan allt hände bara ur en slump. Den kom till från ingenting och passade våra behov perfekt. Kan du tro på något sådant? Självklart kan man inte tro på det…”

  När de endast använder detta som argument för att evolutionen är dum, så märks det att de inte förstår forskarna och vetenskapsmännen, och de förstår sig sannerligen inte på sannolikhetslära. De använder sig av denna teknik var eviga gång i sina filmer (de jag har sett) och allt de gör är att de sänker sig själva till en lägre nivå.
  Varför ger de sig inte på vetenskapen med vetenskapen, om nu är så att kreationisterna är ett sätt att framställa skapelseberättelsen ur ett modernt sätt…? Det skulle vara mer intressant om de började behandla fossilen, glasiärisen, havet och alla andra saker som ”hjälper” forskarna att datera saker – ge er på dem, och det ska börja bli intressant, för jag har läst mycket i mina dar, och jag vet att det finns mycket skit att berätta om vetenskapens väg att fastställa ”bevis”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: