Lever vi i ett himmelrike?

Emma skickade mig en länk till en blogg, med ett inlägg hon ville jag skulle läsa. Här är det. Rulla ner till ” 2007-11-08, VI LEVER I ETT HIMMELRIKE!”.
Det är intressanta tankar han har, men tyvärr håller inte hans teori. Här är mitt svar på delen som berör kristendom:
Ja, sjukvården kan uträtta storverk idag och bota de sjukdomar Jesus gjorde på sin tid. Men när han gjorde det fanns det inte någon behandling för varken spetälska, blindhet eller förlamning – men ändå kunde Jesus bota de! Han gav blinda sin syn tillbaka och spetälska hälsa och bad förlamade resa sig upp och gå, då det annars inte var ens att tänka på. Detta nämner inte bloggaren.
Även idag botas folk med Jesu kraft. Korta ben växer ut, blinda får sin syn tillbaka, cancersvulster försvinner mirakulöst, brutna ben växer ihop snabbare än normalt…

Den änglamusiken som nämns i Bibeln är inte något som liknar jordens. Precis som änglarna själva inte ser ut som en människa, utan är en helt egen, fantastisk varelse. Eller som himmelriket, där det enda som lyser upp är Gud själv, för att han strålar av kärlek och kraft – det ljuset är så mycket starkare än något annat!

Hans största misstag är dock när han går in på universums tillkomst och meningen med livet. ”Universums ursprung är helt klarlagd”, ”klart som korvspad!”, ”bevisen för att det bara var en slump rätt så överväldigande.” – Nej. Osäkerheten är stor bland forskare om hur allt kommit till, hur gammal jorden är, om hur alla arters utveckling hänger ihop. Det finns fortfarande mycket att forska kring och man kommer förmodligen aldrig få ett klart och tydligt svar.
Det svåra är att just vetenskapligt och empiriskt bevisa att universum är tillkommen av en slump och på vilket sätt – just för att ingen var där vid alltings början och på grund av den extremt låga graden av sannolikhet. Sannolikheten för att exempelvfis en människas öga tillkommit av en slump beskrivs på följande vis, från den här artikeln:

”Människoögat består av ca 40 samverkande organ – fattas ett enda fungerar inte ögat normalt. Över 6000 gener deltog i dess uppbyggnad. Sannolikheten att ögat är resultatet av blinda mutationer motsvarar sannolikheten att man med en tärning lyckas slå 40 sexor i rad – alltså ytterst minimal.”
Nej, vi lever inte i något himmelrike – än.

אמן

Annonser
Taggad , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

One thought on “Lever vi i ett himmelrike?

  1. Jakob skriver:

    En liten fråga…

    Skulle inte Gud eller någon ha förstört jorden för länge sedan? Jag har hört att ett antal bibeltolkare har tolkat bibeln så att domedagen skulle ha kommit ett antal gånger innan dagens datum? Nästa gång som de har förutspått att jorden ska gå under är någon gång under 2012.
    Tror någon här att så kommer ske? Är det inte det som de kristna väntar på? Det är då inte det jag hoppas på :) BTW, varför skulle haon (Haon = han/hon för att det är könsneutralt) vilja förstöra något haon har ägnat sju dagar åt att skapa? :D

    Hoppas att jorden inte går under :( / Jakob – Glad 18åring

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: